Vackert hårsvall


Tvätta två till tre gånger i veckan
Om du tvättar ditt hår varje dag eller för ofta så kan hårbotten bli torr och topparna kan slitas. Använd ett milt schampoo till ditt hår och tvätta högst varannan dag. För att inta tvätta håret för ofta kan du använda dig av torrschampoo mellan hårtvättarna, då ser håret fräschare ut då det suger åt sig fett och smuts.

Klipp topparna ofta
Gå till frisören var sjätte eller åttonde vecka och klipp inte mer än 1 mm på ditt hår. Då låter du ändå håret hinna växa sig långt och håret får mer volym och så undviker du kluvna toppar.

Gör regelbundna inpackningar
Hitta en bra djupvårdande hårinpackning som du använder minst en gång i veckan. Det bästa är att gå till en frisör om du ska hitta en bra inpackning. Schamponera håret och skälj av det sen lägg i inpackningen och låt den verka i några minuter eller några timmar, t.ex. under sömnen.

Skydda håret mot solen
För att skydda håret mot UV-strålning så använd produkter med UV-skydd i så att håret inte bleks av solen. Det är bättre att slinga håret hos en frisör än att låta det blekas i solen om man vill ha ljusare hår.

Tvätta håret efter bad
Klor från poolvattnet och salt från havet är inte bra för håret, det torkar ut håret. Så efter varje dopp så är det bra att skölja av håret i duschen så att allt klor och salt försvinner från ditt hår.

Värme
Undvik att styla ditt hår för mycket med värmeredskap (fön, plattång, locktång). Det sliter mycket på håret. Om du nu ska styla ditt hår så är det viktigt med bra och skyddande värmeprodukter i ditt hår så att slitaget minskar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0